Ontwerp zonder titel (7)

Welkom bij Monée!

Wij geloven in de kracht van financiële vrijheid voor onderneemsters. Onze missie is een wereld waarin elk bedrijf geleid door een vrouw niet alleen succesvol is, maar ook een bron van persoonlijke vervulling en vrijheid. Wij willen vrouwen in staat stellen om met vertrouwen financiële beslissingen te nemen en ultieme winst te behalen. Niet alleen voor hun bedrijf, maar voor hun hele leven.

Hi! Ik ben Elise. Financieel strateeg, coach, interim CFO (Chief Financial Officer) en founder van Monée

“Ook ik heb mijn portie geldstress wel gehad…”

Op mijn 21ste kocht ik mijn eerste woning. Dat klinkt stoer, maar ik raakte deze vervolgens 2 jaar later bijna kwijt.

Door een reorganisatie kwam ik zonder werk te zitten, waardoor mijn inkomen flink daalde. Mijn vaste lasten en hypotheek kon ik daardoor niet meer betalen. En als je dan, net als ik, cijfers, administratie en geldzaken maar moeilijk en complex vindt, dan kom je zomaar in de problemen. 

IMG_1658d

“Eerlijk is eerlijk; zonder hulp had ik het niet gered”

Ook al was ik nog jong, ik was altijd vrij zelfstandig en ik schaamde mij dat ik in mijn uppie niet uit deze situatie kon komen. Wilde ik echter in mijn huis kunnen blijven wonen, dan moest ik mijn ego aan de kant zetten en hulp vragen.

Ik nam een vriend in vertrouwen en hij heeft mij direct geleerd een goed financieel plan te maken. Dat was confronterend en een opluchting tegelijk. Binnen 6 maanden was ik niet alleen van mijn schulden af, maar kende ik ook alle ins en outs van persoonlijke financiën.

Sterker nog, met deze net opgedane kennis kreeg ik al snel een baan in de financiën en werden cijfers helemaal mijn ding!  Ik ben opleidingen gaan volgen en heb lange tijd gewerkt voor internationale bedrijven.

In eerste instantie deed ik algemene boekhouding, maar later ben ik mij gaan specialiseren in het maken van budgetten en leerde ik alle cijfers te verwerken in Excel-overzichten en grafieken.

Ik werd gepromoveerd tot Financieel Business Analist en was dagelijks betrokken bij de strategische beslissingen die het topmanagement maakte op basis van mijn analyses.

Enkele jaren geleden ben ik mijn consultancy bedrijf – The Money Flow Manager – gestart en vervul ik een interim CFO rol binnen diverse start- en scale-ups.

Tijdens gesprekken met andere onderneemsters, hoor ik regelmatig dat sturen op cijfers en het maken van financieel strategische beslissingen lastig of moeilijk is. En ik zie vaak dat het potentieel van de onderneemster en haar bedrijf hierdoor te weinig wordt benut. Dat vind ik zo zonde! 

“En daarom heb ik Monée opgericht.”

Bij Monée vind je alle tools, tips en tricks die jij als onderneemster nodig hebt om jouw bedrijf op financieel vlak een succes te maken. Zie ons als jouw business vriendin waar jij altijd bij terecht kan en die je helpt om de juiste beslissingen te nemen in jouw bedrijf. Wij willen namelijk dat jij niet alleen het maximale uit jouw bedrijf haalt, maar juist ook ultieme winst ervaart in alle aspecten van jouw leven. 

Op onze website vind je alles waarvan wij denken dat wij jou hiermee kunnen helpen. Mocht je echter nog iets missen, laat dit ons dan ook zeker even weten via info@themoneyflowmanager.com