#18 – De 3 pijlers van The Money Flow Month

Vind je cijfers ook maar lastig? En weet je eigenlijk niet goed waar je moet beginnen? Denk je regelmatig: cijfers? Niks voor mij.


Snap ik. Ik heb het vaak genoeg meegemaakt met mijn klanten. Maar ik heb er een oplossing voor: mijn online programma The Money Flow Month! In deze blog vertel ik je alles over dit programma en de pijlers waarop het is gebaseerd.


The Money Flow Month

Mijn core business is een-op-een samenwerken met klanten. Ik start een traject met een ondernemer waarin ik ze inzicht geef in hun cijfers en financiën. Ik loop met ze door de cijfers en boekhouding en maak duidelijke overzichten. Deze overzichten zijn ook daadwerkelijk zélf door ondernemer bij te houden. Zodat ondernemers zelf aan de slag kunnen met hun cijfers als onze samenwerking erop zit. Zo kunnen ze altijd bijhouden hoeveel omzet hun bedrijf maakt, hoeveel kosten er zijn én bijsturen waar nodig.


Maar ik wilde iets extra’s: een laagdrempelig online programma waarmee ik ondernemers kon helpen met inzicht krijgen in hun cijfers. En zorgen dat ze lol krijgen in die cijfers. Want het hoeft écht niet moeilijk te zijn. Dit is mijn online programma The Money Flow Month geworden. Het is gebaseerd op die pijlers:


  1. Cijfers makkelijk uitleggen
  2. Kennis laagdrempelig aanbieden
  3. Money mindset verbeteren.

Cijfers makkelijk uitleggen

Veel ondernemers hebben een negatief gevoel bij cijfers. Het is lastig, moeilijk en ‘niet mijn ding’. Herkenbaar? Ik heb de drive om ondernemers te laten inzien dat dat niet hoeft. Cijfers kunnen ook makkelijk en zelfs leuk zijn. Als je nog nooit te maken hebt gehad met cijfers, snap ik dat ze lastig lijken. Of als je weet dat ‘rekenen niet jouw ding’ was op de middelbare school, zie je het misschien niet zitten om met cijfers aan de slag te gaan. Maar als ondernemer heb je te maken met de cijfers in jouw eigen bedrijf! En die wil je op orde hebben, toch? Dat heeft niks te maken met moeilijke algebra sommen. Je kunt zoveel meer dan je denkt!


Het programma is geschikt voor startende en ervaren ondernemers. Er zijn namelijk ook veel ondernemers die al jaren bezig zijn, maar de stap naar het opdoen van financiële kennis nog niet hebben gemaakt. Dat is helemaal niet erg. Het maakt niet uit waar je nu staat. Het is mijn missie om jou te laten zien hoe makkelijk en leuk cijfers eigenlijk zijn.


Kennis laagdrempelig aanbieden

Je hebt een vraag over je financiën, je gaat op internet zoeken en loopt meteen vast. Alles is zo vaag uitgelegd dat je er weer mee ophoudt en denkt: dit werkt niet voor mij. Dit is precies wat ik wil voorkomen met mijn programma. Ik bied jou veel kennis over financiën, maar wel op een laagdrempelige manier. Iedereen kan het begrijpen!


Mijn cursus is ten eerste laagdrempelig in prijs. Jouw investering is 27 euro en de cursus duurt 30 dagen. Reken maar uit! Dat is minder dan een euro per dag. Ook is de cursus laagdrempelig in de manier waarop de content wordt aangeboden. Sommige ondernemers hebben programma’s in mooie online omgevingen. Ik geloof in de kracht daarvan, maar voor deze cursus wilde ik dat niet. Het moest simpel zijn. En heel makkelijk terug te vinden.

Daarom bestaat mijn online programma uit e-mails: iedere ochtend krijg je een mail van mij en daarin behandel ik één onderwerp per dag. Het voordeel? Je kunt alle informatie altijd terugzoeken. Omdat ik verschillende onderwerpen behandel, is misschien niet alles relevant voor jou op de dag dat je de mail krijgt. Misschien wil je sommige informatie eerst laten bezinken of juist met je boekhouder bespreken. Of wil je met bepaalde informatie op een later moment aan de slag. Dat kan! Want je kunt alle content terughalen via mijn e-mails. Zo krijg je op een laagdrempelige manier informatie én kun je alle content opzoeken en opnieuw toepassen wanneer je dat nodig hebt.


Money mindset verbeteren

In mijn online programma deel ik alles over het maken van een begroting, belastingen en pensioenen. Deze dingen moet je weten, maar ze zijn best saai. Leuker wordt het bij onderwerpen als: hoe bouw je een financiële buffer? Hoe ga je om met debiteuren? En hoe met facturen die niet betaald worden? Dit is allemaal interessante én handige kennis. Maar ik wil ondernemers ook helpen op het gebied van money mindset. Het feit dat mensen cijfers lastig vinden, kan naar mijn idee niet alleen in de financiële kennis zitten. Ik wil de impact van money mindset niet overdrijven, maar het heeft zeker invloed op jouw financiën.


Je kunt jezelf vooral flink tegenhouden op financieel gebied. Denk bijvoorbeeld aan het imposter syndrome. Heb jij daar last van? Denk je wel eens: waarom zou een klant zoveel geld voor mij betalen? Dat heeft allemaal te maken met money mindset. En wat denk je van confirmation bias? Het fenomeen dat jij altijd naar bevestiging zoekt voor je eigen overtuigingen. Je denkt bijvoorbeeld dat je slecht bent met cijfers, kijkt een keer naar je cijfers, snapt er vervolgens niets van en voilà: bevestiging voor je brein dat je slecht bent met cijfers. Ook dit is money mindset. Deze overtuiging hoeft namelijk niet waar te zijn! Misschien heb je niet genoeg kennis over cijfers of heb je er gewoon nog niet veel mee te maken gehad. Wie weet is dát de reden dat je cijfers niet helemaal begrijpt.


Op het gebied van money mindset komen in mijn online programma positieve affirmaties aan bod. Als ik niet lekker in mijn vel zit of negatief ben over iets, gebruik ik deze altijd. Voor mij werkt het heel goed en daarom wil ik deze ook aan jou geven. We gaan met positieve affirmaties aan jouw money mindset werken!


Dit zijn de drie pijlers waarop The Money Flow Month is gebaseerd! Hij draait al een tijdje en ik krijg zulke leuke reacties. Ik ben heel trots op dit programma en blij dat ik hiermee zoveel ondernemers kan helpen. Want dat is het doel: mensen blij maken met én over hun cijfers. Wil je meer weten over The Money Flow Month? Stuur een DM via Instagram of een mail naar elise@themoneyflowmanger.com. Ik help je graag!